Pentru automobilele cu sistemul DAB

Pentru automobilele cu sistemul DAB astfel de anvelope sunt binevenite chiar şi în localităţile urbane cu drumuri curăţite. Înainte de sezonul de iarnă ar trebui să vizitaţi un autoservis:

  • A verifica unghiurile la sistema de direcţie;
  • De a înlătura defectele sistemei de frînare
  • Schimbare, dacă a venit timpul, uleiurilor la motoare şi lichidul în sistemul de răcire
  • Motorul trebuie să funcţioneze fără stabil.

Nu amplasaţi la auto cu tracţiunea pe faţă discuri cu ieşirea înafară, dar este permisă la auto cu tracţiunea pe spate, pentru a mări baza roţilor.
Aceste discuri micşorează stabilitatea în deosebi la mărirea vitezei şi frînarea bruscă.
Nu montaţi anvelope antiderapante cu crompoane la vehiculele cu trabţiune la o singură axă. Anvelope cu crompoane trebuie să fie 4, sau nici una. E de dorit, ca anvelopele să fie de la acelaşi producător şi să aibă aceeaşi bandă rulantă. Totodată, uzarea anvelopelor trebuie să fie la fel şi să nu treacă limita normeleor stabilite în Regulamentul circulaţiei rutiere – atunci comportarea vehiculului va fi stabilă.
Pe timp de iarnă automobilele cu tracţiune integrală au o prioritate mai înaltă. Dar mai multe automobile contemporane au „două” feţe. E vorba de autovehiculele cu conectarea suplimentară a cutiei automat şi a celor cu sisteme de stabilizare suplimentare.
Pe timp de iarnă, cînd e timpul să adaptaţi autovehiculul Dstră pentru condiţii de perioada rece a anului, fiţi pregătit şi psihologic, şi tehnic să schimbaţi stilul conducerii în legătură cu comportamentul autovehiculului.
Vă reamintim, că de la data de 1 decembrie pînă la 1 martie toate autovehiculele trebuie să fie echipate cu anvelope antiderapante.

Stimaţi conducători auto!
Nu uitaţi, că mereu sunteţi aşteptaţi acasă!
Drum bun!